Food

Oreo & Cream bars

Aanstaande donderdag gaat Dudes & Dont's voor één dag offline en openen we een eigen D&D Pop Up in de Amsterdamse Foodhallen. Het zal je vast niet verbazen, maar de 26ste mei draait het allemaal om ons favoriete koekje: de Oreo. Al onze bekende gerechten komen voorbij, maar natuurlijk is het ook plek voor nieuwe creaties. Een daarvan zijn deze onbeschoft lekkere Oreo & Cream bars met Hollandse aardbeien. Die wil je gewoon proeven!

We zien jullie natuurlijk sowieso allemaal donderdag tussen 12:00 en 21:00, maar kan je écht niet langer wachten? Ga dan thuis alvast aan de slag met de: Oreo & Cream bars met Hollandse aardbeien

Wat heb je nodig

Voor de bodem

- 275 gram Oreo's
- 80 gram roomboter

Voor de vulling

- 250 gram witte chocolade
- 150 gram roomkaas

Voor de topping

- 10 grote aardbeien
- 8 Oreo's
- 50 gram pure chocolade

Verkruimel in een keukenmachine de Oreo's en gesmolten boter totdat het een gladde massa is. Pak nu een vierkante/ rechthoekige bakvorm van zo'n 20 centimeter, vet deze in met gesmolten boter en knip een stuk bakpapier zo uit dat het de bodem en twee zijkanten bedekt. Op die manier til je de Oreo & Cream bars straks gemakkelijk uit de bakvorm. Verdeel nu de kruimels over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast om hard te worden.

Smelt in de magnetron of au bain-marie de witte chocolade. Klop de roomkaas los, voeg geleidelijk aan de chocolade toe en roer totdat het een gladde vulling is. Verdeel de vulling vervolgens over de bodem.

Verkruimel de Oreo's, snijd de aardbeien in kleine blokjes en verdeel over de bakvorm. Zet alles nu minimaal 3 uur in de koelkast. Smelt na die tijd de pure chocolade en sprenkel over de Oreo & Cream bars heen. In grote stukken snijden en je kunt aanvallen.

Eet smakelijk!

Sander


PS: in plaats van aardbeien kan je o.a. ook mango of frambozen gebruiken voor de Oreo & Cream bars