Tech

Review: Diesel On Full Guard Smartwatch

Dudes & Dont’s werkt regelmatig samen met leuke merken. Dat geeft soms opties die je anders niet zo snel zou overwegen. Zo zijn we onlangs gevraagd door Horloge.nl om de nieuwe smartwatch van Diesel te testen. En omdat Sander en ik beide niet echt mannen van de tijd zijn, heeft collega Jermia de nieuwste gadget getest. Hieronder lees je zijn bevindingen.


Jermia gaat regelmatig naar de sportschool. En dat is wel nodig, want de Diesel On Smartwatch Full Guard is een behoorlijk zware smartwatch. Door alle schroeven en de metalen armband oogt-ie robuust en industrieel. Het ziet er erg tof uit. Ik ben zelf in het bezit van de smartwatch van Apple, maar die haalt het niet bij het design van de Diesel On Smartwatch. Dit is een modieus horloge, gemaakt voor de modebewuste man.

De Full Guard biedt verschillende prachtige wijzerplaten - van klassiek tot high-tech look. Vooral handig voor bij het matchen met je outfit. De gele variant (zie omslagfoto) is favoriet bij Jermia. Je kunt de wijzerplaten zelf samenstellen met functionaliteiten zoals het weer, de batterij weergave of de dagelijkse activiteiten - voor de gezonde mensen onder ons. Met het ontwerpen van je eigen wijzerplaat kun je gerust uren zoet zijn. Iets wat voor Jermia - onze visual designer - zeker waardeert.

Het horloge is geen vervanging van je telefoon, maar eerder een handige aanvulling. Alle meldingen, voorvertoningen en notificaties worden via Bluetooth getoond op je pols en daardoor mis je helemaal niks meer. Je kunt helaas niet bellen met dit horloge, iets wat bijvoorbeeld de smartwatch van Apple wel kan. De batterij moet na een lange werkdag wel weer opgeladen worden, maar dat moet een smartphone ook. Sommige mensen zullen dit te kort vinden, maar Jermia maakt hier niet zo’n probleem van. Het is een lieve jongen.

De Diesel On Full Guard koop je vooral vanwege zijn ontwerp. Er zitten een aantal handige functionaliteiten op, die het dagelijkse (digitale) leven net wat aangenamer maken. Deze smartwatch is een echt stijlvol sieraad om je pols. Tenslotte wil het oog ook wat.

Rick & Jermia