Food

Workshop: barbecueën als een pro met Weber

Een tijdje geleden werden we benaderd door fonQ. Of het team van Dudes & Dont's een beetje van barbecueën houdt? Dat hoef je ons hier op kantoor geen twee keer te vragen. Nou, dan hadden ze nog een leuke tip voor ons: een barbecue workshop van Weber. Dus wij snel onze complete (Code Blauw-)familie uitnodigen voor een avond vol vlees, vlees, vis, bier, wijn en nog meer vlees.

Een paar dagen later kwam Bart van El Hambre met zijn busje voorrijden. Bij Rick zijn ouders bouwden we de achtertuin om tot locatie voor onze Weber barbecue-workshop. Aan al het eten was gedacht, alleen een lading drank moest gekocht worden. Een flinke lading, want we hebben het allebei niet van een vreemde. Rond een uur of 18:00 stroomt de tuin langzaam vol met de gasten. Uiteraard komen er een paar - we noemen geen namen - fashionable late, maar zo'n 45 minuten later kan Bart eindelijk beginnen met het vertonen van zijn kunsten. En niet alleen onze barbecue-meester himself. Nee, iedereen moest aan de slag.

Van moink balls tot zalm met Bacardi tot aan het dessert, alles is aanwezig. De ingrediënten tenminste. De hele groep verdeelt zich onder en al snel ligt de eerste lading food op hete kolen. Superleuk om te doen. Anders dan met een normale barbecue is niet een iemand de Sjaak. Je werkt samen aan het eten voor later, leert ondertussen het een en ander over barbecueën en spreekt wellicht ook mensen die je normaal niet zo vaak spreekt. Ook leuk: alle gerechten komen gedurende de avond op tafel. Zo moet de beercan chicken ruim een uur op de barbecue liggen, maar zijn de gamba's met gazpacho zo klaar.

Terwijl de klokt doortikt en de dozen wijn steeds leger raken, wordt de avond gezelliger en gezelliger. Na ruim 3 uur van non-stop eten geven we het op. Daar kan Bart zich niet in vinden, want hij heeft zijn Weber's nog volliggen met stukken gekarameliseerde ananas. Dus met veel 'tegenzin' nemen we nog een hapje van het dessert. En nog een, en nog een. Inmiddels tikt de klok 23:30 aan en ploft het overgebleven gezelschap neer in de tuinstoelen voor een laatste borrel. We zwaaien Bart uit, drinken de glazen leeg en stappen op de fiets richting huis. Geef ons vaker zulke zomeravonden!

Het enige minpuntje van deze zeer geslaagde avond: opstaan gaat de volgende dag niet zo soepel als normaal. Maar goed, dat was het dubbel en dwars waard.

Thanks Bart, Weber en fonQ. We houden ons aanbevolen voor een vervolg!

Rick, Sander en de rest

workshop weber barbecue
Michelle en Arank uber geconcenteerd boven 'hun' gamba's.

workshop weber barbecueWalter wordt altijd blij van lekker eten. Sander is duidelijk niet van de melkboer.

workshop weber barbecueSander en Elly (Rick's ma) molesteren de halve familie kip.

workshop weber barbecue
Het duo neemt hun taak uiterst serieus, dat zie je.

workshop weber barbecue
Bart weet wel waarmee hij bezig is.

workshop weber barbecue
Anouk (Sander), Wilma (moeder van onze stagiar Jeffrey) en Gert (Sjoerd's vader) maakten deze verrekte lekkere kippendijen met blauwe kaas en spek.

workshop weber barbecue
Onze zuster Sjoerd en zijn moeder Margaret (voor intimi 'Blauwe Parel') vermaken zich ook prima.

workshop weber barbecueRonald (Rick's pa) met zijn vissie.

workshop weber barbecue
De hele club in actie.

workshop weber barbecueBeercan chicken in de maak.

workshop weber barbecueJeffrey en Thijs (Rick's broertje) bewaken de grill.

workshop weber barbecueArank is eindelijk klaar met de gamba's.

workshop weber barbecue
De kip is het er niet mee eens. En geef der eens ongelijk met een halve liter bier in je reet.

workshop weber barbecue vis
De hele zalmzijde leggen we op een rookplank voor extra smaak.

workshop weber barbecue visOke, een deel van die smaak komt ook door een flink glas van onze inmiddels ex-favoriet Bacardi Oakheart.

workshop weber barbecueAnouk met haar favoriete versnapering.

workshop weber barbecue
Jeff keurt de moink balls meer dan goed.

workshop weber barbecueSelfie met Bart.

workshop weber barbecue beercan chickenKrijg je toch honger van?

workshop weber barbecueJeffrey Kardashian showt de nieuwste barbecue-mode van 2017. Tsja...