Zolder

D&D favorieten: augustus

We're back. Back in het land. Back to life. En vooral back aan het werk. Na een lekkere vakantie was het voor ons allebei even schakelen. Van borrels op het strand naar offertes uitwerken voor een klant. Gelukkig stonden er héél veel leuke dingen op de planning om dat vakantiegevoel nog even vast te houden. Met de voeten in het zand bij Straf_Werk, 6 heerlijke gangen vol pekingeend bij Restaurant East, nog meer eten op Het Preuvenement, het jaarlijkse Fiesta de Verano van Jochem + Hester, een Klompenpadje hier en daar, de verjaardag van onze zuster Björn en nog heel veel meer. Je leest het allemaal in ons favorietenoverzicht van augustus:


Voeten in het zand op Straf_Werk Festival

Jaren geleden maakten we tijdens ADE kennis met Straf_Werk. Het feestje in De Kromhouthal is én blijft een van de leukste die we ooit bezochten. Deze set van De Sluwe Vos beukt hier zelfs nog regelmatig door de speakers. De verwachtingen voor onze eerste keer Straf_Werk Festival waren dan ook redelijk hoog. Zeker met een line-up met namens als Maceo Plex, Solomun, Joris Voorn en onze favoriet Kölsch. Dat kon haast niet fout gaan. En dat deed het ook echt niet. Sowieso een van de leukste festivals van deze zomer! Zet Straf_Werk dus alvast op je festivallijst voor 2019.


Fissa, fissa en nog meer fissa

Vroeger had je van die maanden waarin niemand jarig was en vervolgens maanden waarin de halve wereldbevolking besloot een feestje te geven. Stiekem verlangen we nog weleens terug naar het eerste, want tegenwoordig staat er praktisch elk weekend wel iets op de planning. Superleuk natuurlijk, maar niet altijd helemaal goed voor de lever... Zo liep het jaarlijkse 'Fiesta de Verano' weer redelijk uit de hand. Wat wil je anders met limoncello-pong? Dat kan natuurlijk alleen maar voor de nodige hilariteit en vooral rommel opleveren. En ook de verjaardag van Björn was zo gezellig dat we diep in de nacht een taxi vanuit Utrecht instapten. Dan merk je die dag erna wel dat je geen 18 meer bent. We worden oud!


CineKantine // Cinecuisine

Ooit verblijdde Michelle jullie met artikel voor D&D. Tegenwoordig doet ze hele andere dingen. Bijvoorbeeld een pop-up bioscoop in een oude Prodentfabriek hosselen. Daar moesten we natuurlijk even 'sfeertje komen proeven'. Zeker omdat de chef van restaurant Dara (tip!) een speciaal menu met streetfood gerechten had samengesteld. Lekker lokaal biertje van Het Mirakel erbij en dan hoor je ons nergens meer over. Voor herhaling vatbaar! Wie weet wel onder de door Rick geopperde naam: Cinecuisine 😉


Culinair genieten op Het Preuvenement

Onze woonplaats Barneveld is de laatste jaren steeds wat hipper aan het worden. Daarbij hoort natuurlijk ook een foodfestival. Maak kennis met Het Preuvenement. Een foodfestival waar lokale en regionale horeca zich presenteert. Het is een eenvoudig, maar fijn concept: goede wijn, lekker eten en gezellige mensen. Drie dingen waar dit duo vrijwel niet zonder kan. Onze favoriet? De verse pasta met Parmezaanse kaas en truffel van Mio Girasole. En ook bij de Black Angus sushi beef roll van Aziatische bistro Rose Garden vraten we bijna onze vingers op. Je hoort het al: het was een ontzettend zware avond. Bijná net zo zwaar als de ochtend erna.......


Fotograferen was die avond niet ons sterkste punt


Chocoladeheaven in Amersfoort

Sinds het artikel over toffe lunchplekken in Amersfoort worden we veel benaderd door horeca uit Amersfoort om eens langs te komen. We hebben helaas niet de tijd over om overal langs te gaan, maar de uitnodiging van Marco en Diana voor hun Chocolate Company Café konden we niet weerstaan. Hoewel je in eerste instantie zou denken dat ze er alleen chocolade hebben, is de koffie en lunch ook verrukkelijk. Het ligt net om de hoek van de drukste winkelstraat in Amersfoort, maar hun Hot Choc is zeker de moeite waard om voor 'om' te lopen. Vergeet niet even een recensie achter te laten voor de vriendelijke eigenaren 😉


Augustus = filmmaand

Terugvliegen vanuit Griekenland of Amerika voor ons wekelijkse filmavondje was natuurlijk lastig. Daarom hadden we na onze vakanties veel in te halen en zagen we de nodige films. Mission Impossible is een dikke aanrader. Ant-Man 2 voor de 'Marvel maatstaven' aan de matige kant en The Equalizer 2 (met ome Denzel) was weer een ouderwets potje rammen en botten breken. Verder bekeken we nog Alpha, over een jongen die alleen moet zien te overleven met een wilde wolf. Rick vond het een mooie film, Sander was maar weinig onder de indruk van 'dat hondje met die gekke jongen'. Tenslotte zagen we BlackkKlan, van regisseur Spike Lee. Het is het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth, die succesvol de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado weet te infiltreren. Mooie film met een komische knipoog en een vrij pittig einde dat de zaal stil kreeg.


Slipgevaar met Bamigo

Zonder een boxershort ga je (hopelijk) de straat natuurlijk niet op. Maar echt lekker zittende boxers zijn toch verrassend lastig te vinden. Onze interesse was doen ook gewekt toen Bamigo ons contacte met de garantie dat zij de comfortabelste boxers van Nederland maken. Hun geheim? Bamboe viscose: een mix tussen bamboe en katoen. En nee, van al die bamboe krijg je geen houten reet. De boxers, shirts en sokken van Bamigo zitten inderdaad echt heerlijk zacht. Thanks!


Achter de schermen

Is Dudes & Dont's het enige wat jullie doen? Valt de blog nou onder jullie marketingbureau Code Blauw? Hoe ziet jullie kantoor er eigenlijk uit? Vragen die we regelmatig naar onze hoofden geslingerd krijgen. Daarom gingen we in augustus een dagje behind the scenes op Instagram. Lekker (ongemakkelijk) de social influencer uithangen. Even wennen, maar leuk om te doen. Het resultaat? De dag begon met een kop koffie en eindigde met een scooter die de kroeg binnen kwam rijden, dus zeker de moeite waard om hier even te checken.


Zo dat was augustus! Op naar een minstens zo geslaagde september. Zo sluiten we dit weekend het festivalseizoen af bij Into The Woods en is Sander volgende week jarig. Genoeg te beleven dus. Volg ons ondertussen op Instagram om niets meer te missen. Ciao!

Rick & Sander