Travel

5x tips: zo voorkom je diefstal op het strand

Het is eindelijk zomervakantie en je ligt heerlijk ontspannen op het strand. Na een frisse duik in de zee loop je terug naar je handdoek en plof je neer. Je grabbelt in je tas op zoek naar je mobiel om even een toffe foto op Instagram te plaatsen. En dan slaat de paniek toe: kut, je telefoon is gejat!

De combinatie van zon, zee en strand staat voor veel mensen gelijk aan het ultieme vakantiegevoel. Toch kan dat fijne gevoel binnen no-time verdwijnen wanneer jouw spullen worden gejat. Voor je het weet breng je de hele dag door achter de computer om je verzekeraar te stalken. En om een nieuwe telefoon, paspoort, id-kaart, rijbewijs of pinpas aan te vragen. Ik zeg altijd maar zo: voorkomen is beter dan genezen.

Lees daarom snel onderstaande tips en voorkom ellende!


Tip 1: Lege zonnebrandfles

Het is even knutselen, maar dan heb je ook wat. Pak een oude fles zonnebrand en maak 'm helemaal schoon. Knip ongeveer in het midden van de fles een opening en voila! Berg eenvoudig en veilig je waardevolle spullen (zoals je telefoon en sleutels) op.


Tip 2: Oude labello als portemonnee

Wil je je geld veilig en waterproof opbergen? Bewaar dan voortaan oude labello's of lippenbalsems van je vriendin of je moeder (of van jezelf natuurlijk). Rol je briefjes geld op en stop ze in het lege buisje. Handig!


Tip 3: Rol je spullen op in een luier

Huh, in een luier? Ja echt. Handige truc om dieven te flashen, want zij komen over het algemeen niet naar het strand om luiers te jatten. Bij gebrek aan een baby en dus luiers, fiets je gewoon even langs de supermarkt voor een pak luiers. Heb je meteen je dagelijkse workout gehad. Nu hoef je alleen nog maar de luier open te vouwen, je spullen erin te leggen en op te rollen.


Tip 4: Schrik dieven af met een tas alarm

Wanneer je twee linkerhanden hebt, en het dus zelfs niet voor elkaar krijgt om de eerste drie tips succesvol uit te voeren, kun je natuurlijk altijd de hulp van 'techniek' inschakelen. Zo beschermt een tasalarm jouw waardevolle bezittingen door middel van een bewegingssensor. Zodra iemand je tas aanraakt of verplaatst, gaat er een heftig alarm af. Zo kan geen een dief onopgemerkt jouw spullen jatten. Om het alarm uit te zetten voer je gewoon je persoonlijke code in. Zo makkelijk kan het zijn.


Tip 5: Ga in shifts zwemmen

Deze tip is misschien wat ongezellig, maar wel goed uitvoerbaar met een grotere groep. Deel je vriendengroep op, zo is er altijd iemand bij de handdoeken om op jullie waardevolle spullen te passen wanneer de rest in het water ligt. Ben je alleen op vakantie? Geen zorgen. Word matties met de strandgasten naast je en vraag ze om jouw spullen in de gaten te houden. Wanneer je spullen tóch gestolen worden, heb je met een beetje geluk meteen versterking van je nieuwe matties. Hoef je tenminste niet in je eentje als een gek over het strand achter de dief aan te hollen.


Bonustip: flirten met de lifeguard

Last but not least: flirt met de lifeguard. Met deze tip sla je misschien wel twee vliegen in één klap. Dus, trek je allermooiste zwembroek of bikini aan, leg je handdoek naast die leuke lifeguard en vraag of hij of zij een oogje in het zeil wilt houden wanneer jij gaat zwemmen. Natuurlijk wil jij hem of haar als bedankje best trakteren op een lekkere cocktail. Zo ben je dan ook wel weer.


Heb jij nog meer handige tips? Laat het me weten!

Michelle