Lifestyle

Weekend Bites #9

Die periode tussen vrijdag eind van de middag en maandag. Weekend noemen ze het ook wel, jou hopelijk vast niet onbekend. Terwijl Rick met zijn donder in Griekenland zit, moeten wij het hier doen met het Hollandse weer. Ook geen straf op dit moment. Hieronder weer een aantal tips om het weekend nét iets rooskleuriger te maken. Enjoy!


Ontbijttip

Doe eens gek en pak dit weekend de auto, trein, bakfiets of tandem richting Barneveld. Bij mijn favoriete koffietentje Sophias Coffee ben ik morgenochtend namelijk co-host van het ontbijt. Gewoon omdat het kan. Wat er op het menu staat? Heerlijke tosti's met o.a. Nutella en banaan, spekkoek van 'oma Maluku' en natuurlijk de gebruikelijke bakkies koffie. Plus een hoop gezelligheid (en vast ook slap geouwehoer) op de vroege morgen.

Oh, en als je er dan toch bent kan je meteen jouw eigen Dudes & Dont's-tas kopen. Win-win! 

banaan tosti nutella

Filmtip

Zondag valt het met bakken uit de helemaal. Beetje klote, maar dat geeft je wel een perfect excuus om bijvoorbeeld in de bioscoop te hangen. Alsof het zo moest zijn, draait vanaf vandaag Dunkirk op het grote scherm. Dit spectaculaire epos van Christopher Nolan vertelt het verhaal van de evacuatie van de geallieerde troepen in Duinkerk. Tijdens de Slag om Frankrijk hielden de Duitsers honderduizenden Belgische, Britse en Franse soldaten gevangen op het strand en in de haven van Duinkerk. De film scoort een 9 op IMDb en ook elke recensent is lovend, dus ik kan zelf in ieder geval niet wachten hem te zien.

Lekkere tip

Dit weekend een keer geen frites of Chinees op tafel? Kies dan voor deze kleurrijke salade van de dames van The Lemon Kitchen. De pita croutons zijn weer eens wat anders en volgens mij is die lading munt en koriander echt super verfrissend. Zou het wel weten!

salade the lemon kitchen

Online tip

Inmiddels ben ik alweer een week terug uit Thailand, maar grote kans dat jij nog moet gaan. Download van te voren even de app GoEuro. Daarmee vergelijk je binnen Europa de snelste en/of goedkoopste manier om van A naar B te komen. Per trein, bus en vliegtuig. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld in Lissabon bent en een dagje Porto wilt boeken.

De app houdt niet alleen de meest actuele prijzen bij, maar geeft ook een overzicht van alle bijkomende factoren. Want met het vliegtuig naar Berlijn klinkt misschien snel, maar als je bedenkt dat je eerst van huis naar Schiphol moet, daar wachttijd hebt en vervolgens weer van vliegveld naar centrum reist, dan is de trein vaak sneller. En voordeliger.

goeuro app

Nog meer leuk:

- Dit nummer van Reinier Zonneveld heet niets voor niets 'Hard Gaan'. Helemaal grijs gedraaid deze week.

- Over beuken gesproken. Morgen trappen duizenden ravers het gras van 't Twiske vakkundig terug de grond in tijdens Welcome to the Future. Met namen als Kölsch, Chris Liebing en Tom Trago kan dat niets anders dan een van de tofste festivals van het jaar worden. Verzeker nog snel jouw plek via Ticketswap.

- Heb jij de nieuwste aflevering Game of Thrones al gezien? Vast wel mag ik hopen. Zo niet, sowieso doen! 

Fijn weekend allen!

Sander