Zolder

Weekendbites #7

Weekend! Dus tijd voor een nieuwe Weekendbites. Net na de zomerwende kun je natuurlijk niet anders dan relaxen dit weekend. Dus BBQ-en, nieuwe stadsstranden ontdekken, muziekje luisteren, lekker slapen en je sokkenla eens opfrissen. Rick en Sjoerd bundelen dit keer eens samen de krachten voor nóg meer zomerse inspiratie. Goed weekend! 


Hoe je wel moet BBQ


Zomerweekend = BBQ. Niets nieuws. Maar als je nog steeds zwarte van binnen rauwe kipspiesjes en verkoolde speklapjes naar binnen werkt, is het nu toch wel eens tijd om het anders te doen. Het geheim van de chef: direct en indirect grillen op houtskool. En daarvoor hoef je echt geen Bigg Green Egg thuis te hebben staan. Maar een Weber is wel handig. Je gasten vlees voor dat ontzettend mals is. Leerden wij laatst tijds een BBQ-workshop van El Hambre. Bekijk hier een van de recepten (blog + meer recepten komen binnenkort online).

BBQ Hoe het wel moetHoe slaap jij?


De Sleep Cycle app is misschien wel de leukste en gebruiksvriendelijkste applicatie op mijn telefoon. Het is namelijk erg leuk om inzicht te krijgen in je slaappatroon! Door het ‘luisteren’ naar je ademhaling en het meten van je bewegingen weet Sleep Cycle precies hoe je slaapt. Elke ochtend weet je dus precies hoe lang en hoe diep je geslapen hebt. En dat werkt verslavend. Vooral ook omdat Sleep Cycle steeds meer data verzameld en daarmee ‘cijfers gaat hangen’ aan jouw nachtrust. Daarmee ga je toch onbewust de strijd aan met jezelf: slaap ik beter dan gister? Daarnaast kun je de app ook gebruiken als wekker (hij bepaalt het juiste moment voor jou om wakker te worden) en ook kan de app je helpen om in slaap te vallen met rustgevende geluiden. Aanrader! 

Hoe slaap jij?Relaxen: vamos a la stadsstrand


Je kunt dit weekend over overvolle wegen naar overvolle stranden aan de overvolle Noordzee rijden. Dat kan natuurlijk. Maar je kunt ook dichterbij huis genieten van sfeervolle, meer intieme stranden. Midden in de stad. In Nederland poppen er steeds meer stadsstranden op. De relaxte hotspots van dit moment. In Amsterdam vind je er een hele rits: Blijburg aan Zee bijvoorbeeld of Roest. Maar ook buiten onze hoofdstad vind je relaxte standsstranden ‘om de hoek’ waar je kunt genieten van drinks en bites met je voeten in het zand. Zandvoort aan de Eem in Amersfoort, Strandeiland in Harderwijk, Strand Oog in Al in Utrecht, De Kaaij in Nijmegen, Belcrum Beach in Breda etc. etc.

Meer inspiratie? Bekijk hier een lijstje van #nsfavourites.   

Vamos a la stadsstrandAfspeellijst van Gijs op Spotify

Je gelooft het niet, maar soms zijn zelfs wij alle house en techno wel even zat. Dan zijn we toe aan iets met echte instrumenten en zang. De briljante afspeellijst van Gijs biedt dan uitkomst. Gijs zit bij ons in het voetbalteam. En hoewel die het zelf niet zo gauw zal toegeven, heeft Gijs een heerlijk gevoel voor goede muziek. Zijn eindeloze zoektocht naar muzikale pareltjes zorgt ervoor dat je nooit bent uitgeluisterd met zijn Spotify-afspeellijst.

Ook nieuwsgierig geworden? Luister ‘m hier!

Gijs de VriesLeuk concept: The Serious Socks Club


Nooit meer sokken met gaten of een paar dat niet matcht. Voor mannen die zich aansluiten bij The Serious Socks Club is het realiteit. Met een sokken abonnement krijg je voortaan met regelmaat verse sokken door de bus. Alle sokken zijn gemaakt van de goede kwaliteit biologisch gecertificeerd katoen, ontworpen in Amsterdam en gemaakt in Europa. Naast een abonnement kun je ook kiezen voor een eenmalige sokkendoos of een set van drie dozen. Voor ieder wat wils dus! Kijk hier voor alle mogelijkheden en de prijzen. 

Serious Socks ClubRammen bij Awakenings Festival 


Je moet één keer in je leven naar een festival of feest van Awakenings zijn geweest. Hele dikke line-ups en gave shows kenmerken de kwaliteit van de organisatie. Hun paradepaardje, Awakenings Festival, is het grootste technofestival van Nederland en er treden alleen maar grote namen op. Dit weekend is het weer zover. Kaarten zijn dubbel uitverkocht, maar mocht je er nog eentje kunnen bemachtigen: gaan!

Awakenings Festival

 

Fijn weekend!

Rick & Sjoerd