Zolder

Weekendbites #8

En net als je denkt rustig weekend te kunnen houden, zijn ze er weer. Yes, onze immens populaire weekendbites! De servers kunnen het net aan. Je tweewekelijkse inspiratie zit dit keer vol met poldervoetbal, alcoholijs en andere guitige uitjes die je niet mag missen. Check ‘m hier.


Bezoektip: profclubs in de polder

Het voetbalseizoen zit er nog maar net op, maar de profclubs zijn inmiddels alweer vol in de voorbereiding. En dat is altijd leuk. Vooral omdat de vedettes traditioneel afreizen naar amateurclubs in de polder. Van hypermodern stadion naar hoofdveld met vijf sponsorborden en speaker die niemand verstaat behalve de lokale bevolking. Het heeft iets romantisch. Het weer is meestal goed. Toekomstige sterren krijgen de kans om zich te bewijzen. En oude mannetjes lopen rond om zoveel mogelijk lootjes te verkopen, zodat hun tweede thuis komend seizoen weer een klaverjasavond kan organiseren. Of de netten in de goals kan repareren. Reis dit weekend bijvoorbeeld af naar het verre Driel (ja, had er ook nog van gehoord) om een oefenwedstrijd tussen Vitesse en het Belgische Oostende te bekijken.  

Check hier welke Eredivisieclubs bij jou in de buurt oefenen.

Poldervoetbal


IJstip: gin-tonic ijs

Wijn, bier, whisky, gin-tonic, prosecco. We weten het goed te verbergen, maar we houden wel van een drankje op z’n tijd. Dus dan kunnen we natuurlijk niet anders dan dit weekend wel de Gin & Tonic ijslolly of de Prosecco & Peach ijslolly van Aldi proberen. De ijsjes hebben een alcoholpercentage van 4,5 procent. Als je er net als wij een wilt, moet je wel snel zijn. Ze zijn alleen dit weekend te koop…

Weekendbites gin tonic ijs


North Sea Jazz Festival

Het North Sea Jazz festival, bij iedereen wel bekend. Dit jaar hoor je de jazz klanken weer door de Ahoy schallen met o.a. optredens van John Legend, Mary J. Blige en Hans Dulfer. Het festival brengt zowel pure jazz optredens als een mix van rock en jazz. Er wordt zelfs een uitstapje naar electronic muziek gewaagd. Voor liefhebbers die een heel weekend naar absolute topmuzikanten willen luisteren, is dit hét festival!

North sea jazz 2017 weekendbites


Vlooienmarkt IJ-Hallen

Voor een uitdaging zijn wij altijd te porren. Volmondig zeiden wij dan ook ‘ja’ toen History Channel ons in 2015 benaderde om mee te doen met hun bloggers challenge. In de Amsterdamse IJ-Hallen streden wij om de prestigieuze prijs: American Pickers bloggers challenge 2015. Drie keer raden wie er won…. één weekend per maand is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa in de IJ-Hallen. Dit weekend ook weer! Ga zelf een kijkje nemen en scoor de mooiste oudste producten.Nog meer leuk: 

  • Op de vraag of onze programmeur Wilco nog een leuke tip voor het weekend heeft, krijg ik ‘gamen’ te horen. Hij speeltThe Witcher 2 momenteel. ‘The Witcher 3 is ook al uit, maar deze is leuker’. Mocht je spontaan zin hebben om te gaan gamen dit weekend, dan is dit je kans. Verder: doe ermee wat jullie willen!

  • Onze culinair gastbloggers uit Amsterdam zijn dit weekend lekker exclusief aan het lunchen op het terras van het nieuwe Ferilli’s restaurant. Zelf ervaren? Maak gauw een reservering.

  • Voor de mensen die net als wij grote Marvelfans zijn: ondertussen is ook Spider-Man: Homecoming in première gegaan. Benieuwd? Slinger naar de bios. Trailer: https://www.youtube.com/embed/U0D3AOldjMU

  

Enjoy your weekend! Sjoerd en Rick.

Sander zit nog even hier:

Weekendbites 8